Psykisk sundhed

#21: NÅR VILJESTYRKEN SÆTTER IND

I denne episode møder vi Michael Schacht Petersen, som i 1998 var ude for en fyrværkeriulykke, der gjorde ham blind på stedet og efterlod ham på operationsbordet og 4-5 dage uden at være ved bevidsthed. Han vågner herefter op til en forandret verden, der nu er blevet mørk. Som dengang kun 23-årig, men med en indre fightervilje og selvstændighed, lod han det dog ikke bestemme over sit liv.

#19: OM MODSTAND & AT VÆRE HELTEN I DIT EGET LIV

I denne episode møder vi Mette Glargaard, som er opvokset i en dysfunktionel familie, som enebarn af en alkoholiseret mor og narcissistisk far, Poul Glargaard. Hun har i sit liv altid forsøgt ikke at være “Poul Glargaards” datter og være sig selv, men har været bundet af faderens luner. Hun skulle altid leve op til hans behov og mistede kontakten til sig selv. Hør en historie om at finde frem til et sted i en, hvor man kan mærke, at man skal sige fra for at kunne være sig selv.

#17: KOM STÆRK UD AF DIN ANGST

I denne episode møder vi Lizl Rand, som har oplevet at være succesfuld karrierekvinde med topposter indenfor mediebranchen, men gennem 10 år levede med en indre angst, som hun ikke viste til omverdenen. En angst, der var stressudløst og tvang Lizl til at overveje hvad der var vigtigst for hende og hvordan hun bedst kunne passe på sig selv og finde mening i en svær periode i hendes liv.

#14: GÅ PÅ OPDAGELSE I LIVET

Denne episode handler om hvordan man kan være et moderne menneske, der kan fungere på alle planer og være autentisk og ikke bare tage andres holdninger og meninger på sig…
At turde undersøge livet, at lade sig undre, gå på opdagelse og have tillid til, at alting har en årsag og at forstå hvorfor du har det som du har det.
Vi møder Niia Bloch, der har skabt uddannelsen LEEP og hjælper mennesker til at kunne varetage deres egne ressourcer og finde modet til at turde undersøge hvad der skal til, for at de kan tage springet til at stå i deres eget lys.

#13: SLIP KAMPEN & FÅ TILLID TIL LIVET

Slip kampen og begynd at nyde at leve frem for at kæmpe for at leve – og find derigennem tilliden til livet. Som voksen påvirker din fortid dig, men det er muligt at slutte fred med det der fylder, så du kan være den du er og gøre det der giver mening for dig. I denne episode hører du hvor vigtigt det er ikke at lade en følelse forblive forkert, men at “eje” den og forstå at de kommer af en årsag. Hør en personlig beretning om at ændre livet til at være en glædesfyldt leg frem for bare at være en ligegyldig streg.

#11: LEV DINE DRØMME

Når du ikke går efter dine drømme og ikke tør at forfølge de fornemmelser du har for hvad du egentlig brænder for eller kan mærke du har lyst til, så risikerer du, at lægge en dæmper på din egen livsglæde og give plads til tvivl, bekymringer, usikkerhed og mistillid til at det du mærker er det rette.
I dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi derfor Tai Chi mester Torben Rif, der er et levende eksempel at det godt kan lade sig gøre at gå efter det du gerne vil – også selvom økonomien ikke altid er lige god. Hør hvordan din evne til at ændre vaner og at nå dine mål kan kultiveres, så du kommer derhen du gerne vil.

#9: OM AT GÅ MED PANSERPLADER

Denne episode handler om en meget personlig historie fra min gæst, som har dækket sig til med følelsesmæssige panserplader gennem livet for at beskytte sig selv mod at blive afvist og ikke føle sig elsket. Har du også oplevet at have svært ved at tage imod kærlighed, at du har fysiske skavanker som måske kunne hænge sammen med det psykiske, eller at du ikke altid føler du tør mærke eller udtrykke dine følelser, så vil denne episode kunne bringe dig fornyet inspiration til at turde være dig selv og elske livet fuldt ud.

#7: POSITIV PSYKOLOGI

Du kan påvirke din egen “grad af lykke” ved at bruge helt bestemte metoder…og du kan leve 8-10 år længere hvis du øver dig i at være optimistisk og have et positivt fokus i dit liv…
Positiv Psykologi lover mange ting – det er forskningen i “det gode liv” og hvad der skaber trivsel, samt arbejds- og livsglæde – men det kræver også træning.
Lyt med og få eksperten og erhvervspsykologen, Henrik Leslyes bud på metoder til, at du kan leve det liv du gerne vil.

#2: PSYKISKE PROBLEMER ER IKKE ET TABU

I denne episode møder vi Mette, som har haft et liv med psykiske problemer og ikke haft nogen at tale med det om. Hvor svært det kan være, når facaden udadtil i familien er vigtigst – når man ikke må vise følelser og det eneste sted, man kan være sig selv, er sammen med sine heste. Hvordan kommer man egentlig igennem 11 dødsfald i familien, en alvorlig hesteulykke og finder glæden i hverdagen og tør tillade sig selv at være glad?
Hør Mettes ærlige beretning og få inspiration til at kramme når du har lyst og erkende, at glæden skal komme indefra.