#19: OM MODSTAND & AT VÆRE HELTEN I DIT EGET LIV

Mette GlargaardI denne episode møder vi Mette Glargaard, som er vokset op i en dysfunktionel familie. Hun er enebarn af to skuespillere; Inger Gleerup og Poul Glargaard, hvoraf moderen var alkoholiker og startede dagen med en øl inden hun havde rejst sig fra sengen. Hendes far var sygeligt selvoptaget, afhængig af opmærksomhed fra andre og havde en voldelig og krænkende side, som ikke alle fik at se – formodentlig narcissist, som Mette beskriver det.

Mette har i sin opvækst følt sig ubetydelig, uinteressant og ensom og det har været en lang og svær proces at komme ud på den anden side.

Mettes far tog senere hen livet af sig selv og gav Mette skylden. Hun blev derfor kendt i offentligheden, som “Poul Glargaards datter”, som er navnet på den bog hun har skrevet om netop dette.

Mette var følelsesmæssigt undertrykt og styret og manipuleret af sin fars luner, men ser det ikke før langt oppe i livet. Hun finder på en barsk måde ud af, at hun var blevet en tro kopi af Poul Glargaard og havde den samme egocentrerede adfærd.
Fordi hun ikke har set sin egen væremåde udefra betød det også, at der ikke var plads til at undersøge hvad det vil sige at være Mette…Og ligeledes har hun igennem sin opvækst haft oplevelsen af, at hun var uelskelig…

Derfor er det også blevet vigtigt for Mette, at hun bevidst vælger at skabe plads til at være sig selv i dagligdagen og at gøre de ting, som gør hende godt, frem for at leve efter andres agendaer og holdninger. Hun har erfaret, at når der modstand inden i, så er der en årsag til det – og det har givet hende en grundlæggende interesse i at undersøge, hvad det er der gør, at vi ikke flytter os fra de ting, der begrænser livsglæden og udfoldelsen af vores egen unikhed. Mette vil gerne bryde gennem modstanden og formidle de ting hun ved, til inspiration til andre.

Du kan også læse mere information om Mette på www.metteglargaard.dk.

En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

DET FORUNDERLIGE: Egoistisk, selvcentreret og forfærdeligt menneske, ‘mindfucket’ af sin far, “at være Mette, som ikke er forkert”, når livet knirker, prik hul på en byld der lugter grimt, læn dig tilbage og stol på universet, du er den der er den, op i dit face, begrænset tid på båndoptageren, lær at være det menneske du gerne vil være, få alle mennesker til at elske dig, botox dronningen Stephanie Star, flyt dig 400 km. på 3 dage, hvor blev skæld-ud’en af?.

SPILLETID: 1 time 37 minutter 37 sekunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel

Tags