Bevar din arbejdslivskvalitet

…og gør brug af de 3 arbejdsglædeprincipper…

I min nye bog “Vær tro mod dig selv på jobbet”, har jeg formuleret 3 unikke principper til at støtte dig som medarbejder og kollega i at kunne vedblive med at tage vare på din personlige arbejdslivskvalitet og trivsel til daglig – og dem vil jeg gerne give et lille indblik i her. 

For at du kan navigere i at stå ved dig selv – så er der tre kerneprincipper som du med fordel kan veksle mellem at være bevidst om. Hvert enkelt arbejdsglædeprincip er unikt og står alene i sin funktion, men det er helt normalt, at man jævnligt veksler mellem dem. Når man gør brug af principperne, kan de sagtens overlappe hinanden i bestræbelserne på at fastholde – og forny – sin personlige arbejdstrivsel.

Du bruger arbejdsglædeprincipperne som en form for tjekliste du kan kalibrere dig selv og din adfærd ud fra, med henblik på at du holder dig på sporet. Du kan så at sige jævnligt ”tjekke ind” med punkterne og kan på denne måde identificere, hvor du er i underskud. 

Når du mærker noget har skubbet til din trivsel, så spørger du dig selv: 

”Hvor er jeg lige nu på jobbet i forhold til de her tre punkter?” 

”Er der noget jeg glemmer at gøre og lige skal have rettet ind så jeg bevarer min trivsel?” 

Efterfølgende kan du så justere og sætte ind det rette sted, sådan at der opnås balance. Det er noget, som der hele tiden er ”i spil” – og som skal vedligeholdes.

Det er lidt lige som i de klassiske flip-spil i spillehallerne, hvor du skyder en metalkugle af sted ved at hive i et håndtag, hvorefter du ”flipper” en masse små håndtag under glasset ved at trykke på en knap i højre eller venstre side af den store konsol. Det hele har selvfølgelig til formål, at kuglen ikke ender i bunden, hvorefter du så kun vil have to kugler tilbage at spille med. Ved spillemaskinen kan du heller ikke forvente, at det hele nok skal gå, hvis du bare skyder kuglen af sted og ikke aktivt holder den kørende. Du skal hele tiden holde spillet i gang.

Sådan er det selvfølgelig også på arbejdspladsen. At kunne komme til at trives og stå ved sig selv, er et vedvarende flipperspil, hvor du indimellem mister bolden og må skyde endnu en gang for at blive bedre til det fremover. Nedenstående tre punkter bør bruges som en kalibreringsliste som du jævnligt tjekker ind med hos dig selv for at bevare arbejdsglæden.

De 3 arbejdsglæde principper

  • Vær tro mod dig selv
  • Hold af det du laver
  • Tillad ikke negativ energi at sidde fast

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel

Tags