#17: KOM STÆRK UD AF DIN ANGST

I denne episode møder vi Lizl Rand, som har oplevet at være succesfuld karrierekvinde med topposter indenfor mediebranchen, men gennem 10 år levede med en indre angst, som hun ikke viste til omverdenen. En angst, der var stressudløst og tvang Lizl til at overveje hvad der var vigtigst for hende og hvordan hun bedst kunne passe på sig selv og finde mening i en svær periode i hendes liv.

Lizl fortæller i dette interview om sin personlige historie, om som barn ikke at være i kontakt med sig selv, at føle sig forkert, ensom, ikke værd at elske og at hun ikke har haft en eksistensberettigelse.

Lizl har derfor søgt at aflæse sine omgivelser og sikre at folk omkring hende var glade, gøre alt det rigtige og være “verdens bedste datter”, med konsekvensen at hun ikke lærte at tage vare på sine egne behov.

Lizl fortæller hvordan det har været med til at præge hende til at træffe sine valg op gennem livet, herunder at forfølge den karrierevej hun har taget, samt hvordan det har været at føle sig bange indeni, erkende ens udfordringer og til sidst arbejde sig gennem angsten og komme stærk ud af den igen – for så i dag ikke længere at have angst.

Denne rejse har ført Lizl frem til at stoppe i mediebranchen, gennem ca. 20 år – de sidste tolv som leder – bl.a. som chefredaktør på magasinerne Q, Tidens Kvinder og Psykologi – for at kunne være mere sammen med sin hund og naturen, samt få mere tid til at skrive bøger. Hun har allerede haft stor succes med sin bestseller ’Kom stærk du af din angst’.

Lizl arbejder i dag, blandt andet, for at udbrede viden om angst og brænder for at normalisere menneskers indtryk af dem selv og at de ikke er forkerte, samt nedbryde tabuerne omkring psykiske lidelser. Hun har som rød tråd i livet haft en naturlig interesse i at flytte og motivere mennesker og støtte dem i at se og finde sine egne ressourcer og ændre deres mentale overbevisninger.

Lizl Rand underviser og coacher i dag både mænd og kvinder, primært indenfor stress, angst og/eller depression. Hun holder oplæg om stress, angst, selvværd, sygdomsindsigt, psykiske sygdomme, om at være pårørende, personlig branding, sociale kompetencer og kommunikation. Hun er udover at være uddannet journalist og psykoterapeut også instruktør i psykisk førstehjælp ved Psykiatrifonden.

Du kan også læse mere information om Lizl Rand på www.lizlrand.com.

En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

DET FORUNDERLIGE: Når du stamper sand op fra havbunden, livet er pauserne mellem lussingerne, de sære snegle i buskadset, en gave du ikke kan bytte, når de mørke briller bliver lysere, at være lige efter bogen, overlevelsessafari efter letmælk, angrib supermarkedet, 10.000 løver og en safaribus.

SPILLETID: 1 time 29 minutter 07 sekunder

Kommenter

 1. Hejsa
  Jeg får så meget ud af disse interviews. De er helt fantastiske og sætter virkelig tanker og følelserne igang. Dejligt at høre at andre virkelige mennesker også kæmper med forskellige problemer og kommer godt ud på den anden side. Og hvordan de turde tage springet og ændre retningen for det kan virkelig være svært.
  Bliv endelig ved med at lave disse interviews.
  Og fedt du giver så meget af dig selv og din historie.
  Kh karina

 2. Kære Karina.
  Tak for din hilsen. Det glæder mig, at du kan bruge episoderne og alt det der er lagt i at få det til at være brugbart. Ønsket er netop det skal være så tilgængeligt som muligt, at det kan sætte skub i en proces og bidrage til andre også kan tage små gode skridt mod mere livsglæde og at kunne stå ved sig selv. Fortsat god lytning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel

Tags