#4: OM AT VÆRE LEDIG OG GENFINDE SIN GNIST

Niels reib jobsøgning ledig gnist profilI dette afsnit af Det Forunderlige Hjørne møder vi Niels Reib, som i dag lever af at hjælpe ledige med at komme gennem tiden uden job med anderledes vinkler og fokus på at skabe personlig trivsel som modvægt til den ofte udfordrende tid som ledig.
Niels har selv oplevet at blive ledig og på kun 6 måneder endte med at grave sig ned i et sort hul og blev indlagt akut på psykiatrisk skadestue…

Vi hører hvordan han rent faktisk kom gennem den svære periode, hvilke konsekvenser det havde og hvordan han kom ovenpå igen – denne gang med en mission og et brændende ønske om at ville finde glæden i hverdagen og hjælpe andre til ikke at gå ned med flaget på vejen til nyt job.

Niels fortæller også om hvordan hans jobvalg, uddannelse og karriere var lidt “tilfældig” og at han nogle gange valgte det han kendte til når han søgte job. Hvordan han ikke tænkte over hvad han egentlig brændte for og hvad der naturligt var hans styrker og drivkraft. Og hvordan han i dag bruger sine naturlige talenter i sit daglige arbejde og derigennem finder motivationen og arbejdsglæden.

Det handler om at finde en sund vej ud af ledighed, dagpenge, kontanthjælp og de ofte frustrerende dage hvor det hele ikke fungerer og det er svært at finde og fastholde glæden i hverdagen.

En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

Du finder mere information om Niels Reib på ledigidanmark.dk samt reib-consulting.dk

DET FORUNDERLIGE: Om at gå helt i sort over at den lokale ishandler ikke havde den Magnum Classic som Niels så gerne ville have, at ønske han bare kunne leve af at grave ting op fra jorden, sam hvordan hans tandsæt lyste hele stuen op på psykiatrisk skadestue

SPILLETID: 1 time 35 minutter 24 sekunder

Q: Du har en historie – hvad får dig til at dele den med andre?

Jeg deler min historie for at gøre opmærksom på hvor vigtigt det er som jobsøgende at skabe rammer i hverdagen med trivsel, så man kan præstere optimalt i jobjagten.

Hvis jeg med min historie kan bidrage til at andre ikke går de ting igennem som jeg selv gjorde i sin tid, så er det fantastisk! For der er ingen som fortjener at skulle blive syge af at stå uden for arbejdsmarkedet, som jeg gjorde det.

Q: Fortæl lidt om din opvækst og hvor du er i dag?

Jeg er opvokset i en, vel nok det man kalder en kernefamilie. Mine forældre er gift på fyrretyvende år, hvilket jeg er super stolt over. For det er beviset på at de ikke har givet op på hverken hinanden eller mig og min søster. Selv om alt langt fra har været lyserødt, så har min opvækst været tryg og vi har nydt nogle fantastiske tider sammen, om det har været i form af cykelferier eller til fodboldstævner i udlandet, så har vi gjort det som familie.p

Den vedholdenhed som mine forældre har vist gennem årene er noget jeg har taget med mig i det jeg laver i dag. I dag lever jeg af at lave foredrag og workshops for jobsøgende med fokus på empowerment, positionering og networking. Som alle iværksættere ved, så kræver det is i maven og netop en ufattelig mængde vedholdenhed at starte op fra bunden af. Økonomisk har det ikke været det ”fornuftige” valg (endnu), men på alle andre måder er det det bedste jeg nogensinde har valgt at gøre, fordi det betyder noget og gør en forskel for mennesker som sidder i svær situation.

Q: Hvad husker du tydeligst fra din opvækst?

Så må jeg vende tilbage til de somre på landevejene med oppakning på cyklerne. Vi HYGGEDE os og minderne om de regnfulde dage på cyklerne bringer altid smil på læben. At vi var sammen på den måde og så meget af Danmark gav helt sikkert minder for livet.

Q: Hvad sker der af markante ting, som har præget dit liv?

Der er ingen tvivl om at min tid som ledig er det som har været det mest markante og det som har præget mit liv mest til dato. At miste sit job, blive indlagt med depression, et forhold som led under min tilstand og som sluttede på et tidspunkt, hvor min daværende kæreste var gravid og så lige en tid som registreret boligløs, må nok betegnes som være den mest markante tid i mit liv og samtidig vist sig at være den største gave med alt det jeg har lært om mig selv og det som er sprunget ud af den tid.

Q: Hvad var sværest ved at være dig?

Hmmmm… Det sværeste i perioden var følelsen af at ingen kunne bruge mig. Jeg lullede mig selv ind i en hverdag med selvynk og blev et offer for den situation jeg befandt mig i.

Q: Hvilke erkendelser har du gjort dig i din proces?

Der er ikke andre end en selv der er ansvarlig for det du står overfor og man skal ikke regne med at andre kan gøre noget for dig i din situation. Det handler om at fokusere på det vi hver især har indflydelse på og så handle derud fra.

Q: Hvordan fandt du styrken i dig selv til at komme ud på den anden side?

Her må jeg vende tilbage til vedholdenheden. Da jeg var indlagt kan jeg huske en fra afdelingen på hospitalet en dag sagde til mig; Niels du har en evne til at få ting som du gerne vil have dem. Den tænkte jeg noget over kan jeg huske og hun havde jo ret. Når jeg ser tilbage på mit forløb, både som sygemeldt og som jobsøgende, jeg kan se at jeg med min proaktive tilgang nærmest har fået mere end jeg har bedt om og sagt fra når jeg ikke følte jeg havde mig selv med.

Q: Hvad gør du i dag for at finde og bevare din livsglæde?

Jeg brænder for det jeg laver og derfor er der ikke noget der giver bedre mening for mig, end når jeg laver mine foredrag og workshops. Det største man som menneske kan opnå, for mig, er at bidrage til andres velbefindende og hvis det man laver inspirere og motivere andre til at opnå det de gerne vil, så har man sat sit præg og gjort en forskel.

Q: Hvad er dine bedste råd til andre, der oplever lignende smerte i livet?

Vær ikke bange for et spørge om hjælp! Når du derud hvor jeg var og ikke følte dagen i morgen var værd at se frem til, så søg hjælp og vigtigst af alt vær indstillet på at gøre en indsats når du får den hjælp. For det hjælper ikke at få hjælp, hvis ikke du selv investere noget i det og er villig til selv at tage ansvaret på dine skuldre for at du får det bedre.

Min klare erfaring har været at spørger du om hjælp, er åben for den og villig til at tage imod den, så kommer du helt sikkert ud på den anden side med fornyet livsmod og måske som i mit tilfælde, med en mission.[vc_empty_space]

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

glad
10 simple ting du kan lave allerede i dag, som kan gøre dig gladere
lytte oprigtigt
Bliver du på din egen banehalvdel? Konkret guide til empatisk kommunikation
Følelser sidder i kroppen lille vers
Følelser sidder i kroppen

Tags