Stilhed midt i verdens støj

stillness mindfulnessOplever du også til tider:

# at du bliver træt af eller irriteret over al verdens polemik?
(det er der noget der hedder ik’? eller er det et underligt levn fra min spæde ungdom?…eller bedsteforældres…nå – anywho…)
# At du en gang imellem er træt af alle de intetsigende reklamer, du zapper konstant på fjerneren…
# At der egentlig er lidt lige lovlig rigelig med ballade i verden?
# At køen i supermarkedet og den der kassedame begge er lige lovlig lange…den ene på gulvet og den anden i ansigtet?
# At dine kollegaer er irriterende og at samarbejdet på arbejdspladsen ikke er det bedste?
# At du får sådan en ‘uuuhrhhrrrr’ blaaaaaaaa….følelse?
(ja bamse havde altså en farve der var krudumset, så nu er der også en følelse der hedder det jeg lige skrev)

Og kan dagligdagens trummerum godt få dig til at tænke:

“scheisse jeg har brug for stilhed og ro !!!

Så er du ikke den eneste 🙂

Ofte har jeg oplevet, at det pludselig går op for mig , at jeg er nemt irriteret på partneren eller skælder en medbilist ud selvom vedkommede ikke kan høre mig, eller bare har sådan en rastløshed inden i…
Og så er det du måske kender, at man indser, at det da godt kan være en god idé at tage det lidt roligt og lige huske på, om det er vigtigt eller ej, det du nu brokker dig over…

# Nogle ting kan du ikke gøre noget ved – lad være med at spilde tid på det
# Nogle ting kan du snildt gøre noget ved – ændr det hvis det er vigtigt

Det handler meget om hvilket fokus du har. Det er jo klart, at det er nemmere at have en god dag,. hvis du om morgenen vågner og tænker:
“I dag – skal jeg minimum få 3 mennesker til at smile og jeg skal gøre minimum 2 gode gerninger, som folk ikke havde forventet af mig.”

End hvis du vågner om morgenen, sur, irriteret og tænker:
“arh er det allerede morgen, hvorfor er det så lyst, hrmpf jeg gider ikke op nu, det er så koldt om vinteren, jeg skal lave skodting på arbejdet i dag…og så ryger din alarm på snooze funktion 3 gange indtil du til sidst må fare ud af døren…”

…eller…er jeg den eneste, som har prøvet det?

Nå…ja det er jeg nok – så må alle andre i verden være super a-mennesker og de gladeste hver morgen….ehem…

MEN – når nu vi lever i en travl verden hvor dagene løber afsted og informationsflowet ikke bliver mindre, hvor det ER nemt at glemem sig selv midt i al jaget…så er et af de midler, som har været og stadig er, aller aller aller aller aller aller aller alleeeerrr…vigtigst for mig…:

…stilhed…

stilhed-Årrrh…kender du den dejlige fornemmelse…sådan en kølig, mild, helt vindstille vinterdag…man kan nærmest mærke idyllen, freden, roen, fuglene er helt stille, vandet er fuldstændig blikstille, himlen er farverig og smuk…og et kort øjeblik er du formløs…’i himlen’…

Den oplevelse behøver du dog ikke nøjes med at have der. Du kan opnå en tilsvarende indre tilstand til resten af dagene også selvom du ikke er i den fysiske idyl længere.

Du kan træne at have indre stilhed gennem stilhed med dig selv…gennem fx meditation. Og så øve dig i at fastholde et neutralt indre center når du er ude i dagligdagen.

At jeg kan trække mig fra en forvirret verdens støj og bruge bare 5 minutters kvalificeret tid alene med mig selv hvor jeg ingen input har. Hverken mobiltelefon, tv, computer eller afbrydelse fra nogen…

Der finder jeg min egen kerne igen og igen og igen…

Jeg opdagede for mange år siden – og du kender det garanteret selv – at hver gang vi bevæger os blandt mennesker ‘tager vi ting på os’…
De andres følelser og deres tilstand smitter og det er dælme svært ikke at lade det påvirke ens egen måde at have det på.
Ligeledes er dine egne tanker og bekymringer m.m. noget der igangsætter et helt arsenal af hormonudskillelser, som nok skal sørge for du kommer i en form for stress.
Hvis det er kortvarigt er det super sundt – stress er faktisk rigtig fint at have – det er blot når det bliver længerevarende og du ikke formår at koble af fra det der oprindeligt er årsagen til din stress, at det går galt.

Når jeg har en ‘svær’ følelse, så accepterer jeg den er der uanset hvad den måtte indeholde eller betyde. Og dernæst er jeg undersøgende og nysgerrig på, “hvad betyder den?” – kan jeg lære noget af den?…
Og hvis ikke lader jeg den passere.
Hvis den fortsætter, så bruger jeg bl.a. min stilhed og mine meditationer, og også ofte gåture hvor jeg mærker kroppen, til at lade svarene komme til mig…
For hvis du kan finde grundårsagen (kommer ofte som et billede i din bevidsthed eller som en indskydelse), så kan du bringe den indsigt med ind i følelsen, næste gang den kommer, så den ikke fremover behøver at plage dig…
Når du sikrer ro inden i dig selv, vil du også have ro til alt det uden for dig selv. Til at være der for dine medmennesker. Have overskuddet til arbejdet. Til konflikterne. Til al det der skal klares for at være til.

Når du flytter dig fra dig selv, skal du være opmærksom…Når dit indre bevæger sig og roligt bringer dig væk fra din indre stilhed…din kerne…dit sande jeg…

Har du svært ved at meditere eller gerne vil have en let tilgængelig vej til at skabe roen, så kan du fx prøve denne side:

www.justrelax.dk

…med de smukkeste billeder og musik til. Brug den til at nyde og koble af. Når du efter lidt tid føler du er i ro, så sluk musikken, luk øjnene og sid bare nyd for en stund…:)

Jeg kan anbefale, at du overvejer:

# Hvad betyder stilhed for mig?
# Hvad kan jeg gøre for at skabe plads og rum til mig selv, uden ydre påvirkninger?

For midt i denne travle, skøre verden, hvor det overvejende fokus på er på materiel vækst, så kan jeg personligt godt få lidt spat…og har brug for at være i det indvendige sted, hvor jeg kan mærke, at der er ingen form !
Der hvor tankemylderet uden lige, med arbejdets mange krav og travlhed ikke længere kan dræne mig og smitte fra det ene møde til det andet…
Hvor der ingen genstande er…
Hvor jeg er fuldstændig uafhængig af alle andre…
Det sted i mig, som ingen andre kan komme til…

Stilhed….formløshed…Kontakt din indre stilhed dagligt…

Stilhed…noget forunderligt noget, som var det af en anden verden 🙂

Stilhed….et formløst sted hvor du møder dig selv…hvor glæden, taknemmeligheden, friheden og livslysten bor….

Stilhed…

Stilh…

Sti…

S…

(…)

meditation view-

Kommenter

 1. Charlotte Danner

  Tak!… ofte søger man ubevidst hen imod den viden man har brug for på det pågældende tidspunkt, hvor man har brug for det. Kunne ligefrem mærke roen i teksten og fik en blid reminder på det jeg jo godt ved, men som jeg ikke altid får gjort. Så tak :o)

  P.S. http://www.justrelax.dk prøvede jeg, men den virkede ikke…

 2. Hej Charlotte.
  Ja det kan nemt forekomme, at man møder de ting, som egentlig optager sindet – også ubevidst – og når man så lander på det, bliver kærligt opmærksom på det der er vigtigt for en…
  Når du klikker på linket til justrelax siden, så skal du have flash for at musikken og de skønne billeder kan starte. Nogle gange skal man også trykke på linket på siden du kommer ind på, for at starte deres afspiller. Håber du kan få det til at virke…

  Og ellers så bare nyde stilheden i dig selv 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel