Er du en pausefisk i dit eget liv?

pausefisk lilleEr du en pausefisk i dit eget liv? 

Og hvad går du egentlig og venter på?

Mange mennesker går i denne tid og tumler med store eksistentielle tanker som:

“Hvad er meningen med livet?”, “Hvorfor er jeg her?” og “Hvad er mit kald eller livsformål?”.
Eller måske er det ikke dig – måske har du bare nogle jævnlige tanker, som:

“Jeg føler mig ikke helt tilfreds hvor jeg er”, “Jeg synes ikke jeg har så meget energi for tiden” eller “Det er ok på mange planer, men det som om der stadig mangler noget”…

Uanset hvad, så tænker jeg, at hvis du kan mærke noget inden i dig, som resonerer og rører sig hos dig, når du spørger dig selv – “er jeg en pausefisk i mit eget liv – venter jeg på noget?”…så kan du måske huske et spørgsmål fra din barndom, der kan koges ned til et simpelt, men ofte fortvivlet et af slagsen:

“Hvad skal jeg dog lave når jeg bliver stor?”

Vi forestiller os ofte at den ubekendte faktor i ligningen, der skal få vores liv til at gå op i en højere harmonisk helhed, er jobbet.
Vi håber og tror på at et nyt arbejde vil skabe en positiv lavineeffekt som vil resultere i et helt nyt liv med mere glæde, overskud og balance.
Og hvis vi bruger halvdelen (eller mere!) af vores vågne timer på et arbejde som dræner os mere end det nærer os, så er det ikke mærkeligt at vi føler at vi er havnet på “den forkerte hylde”. Det er ikke sært at vi føler os trætte, uoplagte og udbrændte. Desillusionerede.

Mange af de mennesker jeg møder, oplever at de ikke laver det, som virkelig får dem til at springe ud af sengen om morgenen og bare tænke “yes – endnu en arbejdsdag!”….Har du det sådan med dit liv?

happyatworkDet er ikke så underligt – vores samfund lægger jo op til, at vi skal uddanne os og finde et job og tjene penge…men hvad nu hvis du i sin tid gerne ville have været skuespiller og ikke træf valget fordi du havde din fars stemme inde i hovedet, der sagde “hvorfor skulle du dog det – det kan du jo ikke tjene penge på” ?

Eller måske blev du uddannet murer fordi det lå til familien at være i håndværksbranchen og det er det du har kendt fra barnsben, men i din voksne alder ved du, at du egentlig har et brændende ønske indeni om at blive personlig træner, fordi det der altid har været din mest livsgivende interesse er træning og at hjælpe andre med deres udvikling?

Eller at du altid har drømt om at være snowboard instruktør, men dine nærmeste siger, at det er da en underlig måde at leve på…jamen din familie er jo i Danmark…
Måske oplever du ikke at turde skifte og kaste dig ud i det fordi din indre stemme siger “det er nok også alt for dyrt” eller “jeg kan ikke bare gøre det nu hvor jeg er den her alder”…?

Hvad får dig til at klø af entusiasme?

Deepak Chopra skriver, at selve meningen med livet er at finde ud af hvordan vi bedst kan bidrage. Han siger at spørgsmålet “Hvad får jeg ud af det?” er et udtryk for egoets indre dialog og at spørgsmålet “Hvordan kan jeg bedst hjælpe?” er et udtryk for åndens indre dialog.
Så i stedet for at spørge “hvad er den bedste karrierevej for mig?” så spørg “hvordan kan jeg bedst hjælpe?” eller “hvordan kan jeg bedst bidrage?”.

Med andre ord; hvis vi levede i et pengeløst samfund hvor man kun byttede ydelser, hvilke ydelser ville du så tilbyde – hvilke af dine talenter, evner og kompetencer ville du gratis stille til rådighed for samfundet?

Husk!

Du kan få alt det du drømmer om. Du kan leve et passioneret liv. Det er meningen at du skal leve et passioneret liv! Det er meningen, at du skal udleve dine drømme!
Nøglen til et lykkeligt liv er at gøre mere af det du elsker…så er det lige meget om det er at brodere, spille musik eller køre snescooter.

Gør plads til din passion. Prik hul på illusionen om at du en skønne dag vil gøre det. Lad være med at sætte dit liv på standby.

Sig nej til at være pausefisk i dit eget liv!

Jeg synes denne video er meget inspirerende og en fin påmindelse om hvor vigtigt det er, at få vores korte liv til at give mening for os selv, hver især. Der er ingen andre end dig selv, som ved hvad der er rigtigt for dig. Du skal bare vurdere hvad for et valg, som du selv synes er det rette…Vær åben, nysgerrig og søg din egen glæde…

If money were no object – inspiration med Alan Watts:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel