Lyt til verdens mest afstressende musikstykke

hovedtelefonerBandet Marconi Union arbejdede sammen med lydterapeuter for at skabe den mest effektive sammensætning af harmonier, rytmer og toner. De fik det bagefter testet af forskere og resultatet var et 8 minutter langt musiknummer, som i dag betegnes, som verdens mest afstressende musikstykke, der er så beroligende og kan gøre en døsig, så at det anbefales ikke at lytte til det mens man kører bil.
I undersøgelsen af nummeret, fandt forskerne ud af, at resultatet ved at lytte til nummeret er:

  • Sænkning af hjerterytmen/pulsen
  • Reduceret blodtryk
  • Lavere niveau af stresshormonet kortisol

Lyz Cooper, grundlægger af British Academy of Sound Therapy, udtaler at Marconi Union har anvendt videnskabelig teori til at gøre nummeret Weightless til den “perfekte afslappende sang.”

Deltagerne i undersøgelsen af sangen blev tilsluttet sensorer og givet udfordrende opgaver og gåder de skulle fuldføre på tid for at fremkalde et niveau af stress. De lyttede derefter til forskellige sange, mens deres puls, blodtryk, vejrtrækning og hjerneaktivitet blev registreret.

Undersøgelsen konkluderede, at Weightless var 11 pct mere afslappende end nogen anden sang og endda gjorde mange af de tilstedeværende i laboratoriet, døsige.
Det fremkaldte en 65 procent reduktion i den samlede stresstand og bragte dem til et niveau der var 35 pct lavere end deres sædvanlige hvilestadie.

Sangen er en smuk kombination af harmoniske rytmer og baslinjer og pga. den unikke kombination, bidrager til at sænke stressniveauet. Sangen har både guitar, klaver og elektroniske kompositioner af naturlige lydlandskaber.

Lydterapi er i dag et anerkendt middel mod stress og har desuden været anvendt i tusinder af år for at hjælpe folk til at slappe af og forbedre sundhed og velvære. Blandt oprindelige kulturer, har musik været kernen i naturlig heling.

Ifølge Dr. David Lewis-Hodgson, fra Mindlab International, som har foretaget forskningen, så var det netop denne sang, der inducerede den største afslapning, højere end nogen anden musik, der er testet til dato. I overensstemmelse med de hjernescanningsundersøgelser der er lavet i nyere tid, så arbejder musik på et meget dybt niveau i hjernen, og stimulerer ikke kun de regioner, der er ansvarlige for behandlingen af lyd, men også dem, der er forbundet med følelser.

Og alle der har prøvet at stå midt på hovedbanen i myldretiden eller bor ud til Amarbrogade ved vist godt hvor meget lyd har at sige for ens stressniveau 🙂

Hør verdens mest afstressende musikstykke her:

(Og efter du har hørt sang nr. 1 på spillelisten, som er Weightless, så kan du også nyde resten, der hver især er taget med fordi de har en enorm afstressende effekt.)

Om musikstykket udtaler Lys Cooper fra Britisk Akademi for Lydterapi også:

“Sangen gør brug af mange musikalske principper, der hver især har vist at have en beroligende effekt. Ved at kombinere disse elementer, sådan som Marconi Union har gjort, har de opnået denne perfekte afslappende sang. Den består af rytmer, der starter ved 60 slag pr. minut og gradvist sagtner til 50 slag pr. minut. Mens du lytter, så vil din hjerterytme langsomt tilpasse sig denne rytme. Det er vigtigt, sangen er 8 minutter lang, da det tager omkring 5 minutter for at processen med tilpasset langsommere hjerterytme kan finde sted. Det kaldes “entrainment” (påvirkelighed eller medrivningsmekanisme, red.).

“De harmoniske intervaller – eller pauser mellem tonerne – er valgt for at skabe en følelse af eufori og komfort.  Og der er ingen gentagelse i melodien – hvilket tillader hjernen fuldstændig at koble af fordi den ikke længere prøver på at forudse hvad næste lydstykke vil være. I stedet, så inducerer disse vilkårlige toner, en dybere fornemmelse af afslapning. Det sidste element er de lave, bølgeagtige, lyde og hymner, som minder om buddhistiske chants). Høje toner stimulerer, men de lave toner hjælper dit sind ned i en trancelignende tilstand.”

“Weightless er ideel til at sætte på og koble af til, når man kommer hjem efter en stressfyldt dag.”

Originalkilder og inspiration er fra Daily Mail.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel