#12: GØR TINGENE PÅ DIN EGEN MÅDE

Eva Andrea lille

Alle mennesker lærer forskelligt og når du får plads til at lære og udfolde dine talenter, som du har mest brug for, så føles det lettere at være dig selv og at du kan lykkes med det du gerne vil.
Mange går og føler de skal leve op til krav og forventninger og skulle præstere ift. karakterer og arbejdspladsens krav. Og følelsen af at skulle kunne det samme som alle andre kan nemt skabe lavt selvværd.

Der er altid nogle mål og bestemte kriterier vi skal nå alt efter hvor du arbejder og hvad du gerne vil, men vejen til at nå målene kan være vidt forskelligt…Og det vigtigste er, at du trives mens du gør det og mærker efter hvad du egentlig har brug for.

I denne episode interviewer jeg Eva Andrea, som er uddannet psykolog og kognitiv coach, og var så heldig i folkeskolen, at få lov at blive undervist i Howard Gardners 7 intelligenser og ikke kun i den sproglige og matematiske. Hun gør op med “man”-kulturen og beder dig stoppe op og gå din egen vej.
Hun har selv fra tidlig alder lært, at hun lærer bedst og trives optimalt ved at have plads til sine egne måder at gøre tingene på.
Hun lever derfor i dag af at hjælpe andre til at rumme og acceptere forskellighed og at du skal turde gøre tingene på din egen måde, så du kan være dig selv – din forskellighed og evner er en styrke…

Eva har også prøvet at have angst og hæmmende nervøsitet op til bl.a. eksamener og præstationssituationer, som hun ved bl.a. selvhypnose og mentaltræning har lært at tackle – som fx ved at ændre sit mentale fokus til “det kan jeg godt” mindset, så vores tanker er mere realistiske og positive.

Hvis du gerne vil trives, så er det vigtigt at du lærer dig selv at kende og gør op med hensynsbetændelsen. At du tør at sige til og fra og indretter dit arbejds- og privatliv så det matcher dine naturlige kompetencer og måder hvor du lykkes bedst på. Samt at du er opmærksom på hvordan du tænker om dig selv og hvilket kropssprog du bruger. Du kan fx også få inspiration til at ændre dit mindset via denne TedTalk med Amy Cuddy: Your Body Language Shapes Who You Are

“Hvis du bedømmer en fisk, på dens evne til at klatre i træer,
så vil den leve hele dens liv og tro den er dum”

– Albert Einstein

Få inspiration i dette interview til at mærke efter hvilke normer og krav du er underlagt, både andres og dine egne, så du kan være dig selv og få lov at udfolde den bedste udgave af dig selv. Så der bliver plads til livsglæden og evnen til at tackle dine følelser og tanker, så nervøsitet, bekymring og modløshed ikke styrer dig.
Du får også en konkret guidet meditation kaldet “Smilet”… 🙂

Du finder mere om Eva Andrea på getbetternow.dk hvor du kan læse om Evas selvudviklingskurser.

En stor tak til min gæst i denne episode for at ville dele og tusind tak til dig, der lytter med.

DET FORUNDERLIGE: Du må gerne abe efter, når du rejser dig op i jollen og råber “I am the king of the world!”, du skal bare lave en powerpose, det er svært at bevæge sig når man ikke kan trække vejret, dengang man lyttede til kassettebånd på båndoptageren, samt vi skal ikke alle være Ronaldo.

SPILLETID: 1 time 12 minutter 8 sekunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

glad
10 simple ting du kan lave allerede i dag, som kan gøre dig gladere
StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
lytte oprigtigt
Bliver du på din egen banehalvdel? Konkret guide til empatisk kommunikation

Tags