Sådan øger du din tilfredshed i livet…Simpel teknik på kun 1 minut

Glad og tilfreds lykkelig optimistVil du også gerne være mere glad og tilfreds og lære hvordan du med en simpel teknik kan vende negative tanker til opløftende tanker?

Og undgå at lade natten, gårsdagens og morgenens træthed styre resten af dagens humør? Så SKAL du bare læse det her…

Med EN SIMPEL teknik du kun skal tænke på 5 gange i træk, kan du lege med dit sind og vende nedadmund til opadmund…

JEG ER GLAD FOR JEG IKKE…

…har sovet dårligt i nat
…skal arbejde med noget jeg ikke har passion for i dag
…behøver være bange for at spise mad og få ondt i maven mere
…skal vågne til trafikstøj og nabolarm
…længere vågner med negative tanker

Sådan lød mine tanker for morgengryets dånen (kan det det…dåne?) vorden?…nå men i hvert fald, så vågnede jeg og kunne mærke jeg skulle forme min motivation for dagen…Og så valgte jeg at vende min utilfredshed og “som-om-der-mangler-noget-før-jeg-bare-kan-være-glad-for-dagen”-fornemmelse ved at finde 5 ting, mens jeg lå i sengen, som jeg kunne komme i tanke om, at jeg er glad for jeg ikke har, oplever, er udsat for osv…
Det er bare at lade fantasien råde…Jeg læste første gang om denne simple teknik i en bog med H.H. Dalai Lama – om at leve et lykkeligt liv – og hvor er den bare simpel og effektfuld.

For du kender det sikkert alt for godt, ligesom mig…at negative tanker, begrænsninger, bekymringer for fremtid…alle mulige tanker kan snildt vælte rundt, som noget af det første når du vågner…og påvirke dig resten af dagen hvis ikke du former dit sind og din motivation.

Vores følelse af tilfredshed er stærkt påvirket af vores tilbøjelighed til at sammenligne…

Nogle gange er det bare utilfredsheden der råder…som en dyne af ubeskrivelig tunghed i kroppen og sindet. Som om du er tynget af noget. Og det er ikke særligt rart…Til tider kan det endda tage pippet helt fra een…men det kender du måske alt til?
Eller er du en super – human som alle andre også går og lader som om de er? 🙂

MEN – nu er øvelsen her som du SÅ længe har ventet på…(Jaja…livsforandrende er den nok ikke – men den wiiirker…!)

SÅDAN ØGER DU DIN TILFREDSHED:

Start dagen med at stille dig selv følgende udsagn 5 gange i træk og afslut hver gang med det der giver mening for dig:

 • “Jeg er glad for jeg ikke…{dit udsagn}” – gentages 5 gange med forskelligt udsagn til sidst

Vælg bevidst at lade dit sind sammenligne…så vil du opdage, selvom det er en karikeret og simuleret øvelse, at du faktisk løfter dig selv op over dine tyngende følelser og bliver neutral eller i bedste fald opløftet og “klar” til dagen….

I stedet for at sammenligne dig med alt det du ikke har…

så kan du øge din tilfredshed ved at sammenligne dig med noget eller nogle, som er mindre lykkeligt stillet end dig selv…

 • Mærk dernæst ind på hvad du så ER tilfreds med…mærk dynen, varmen, og mind dig om hvad du er glad for du trods alt har og måske skal i dagens løb…Og smil ved tanken og følelserne om det…

Jeg er glad for jeg ikke har gigt i fingrene, så jeg kunne skrive dette indlæg… ! 

Nyd denne fantastiske vordende og måske endda dånende tid med mere sol, lyse timer og udsigten til sommer !

Du ved det sikkert allerede – men synes du skal vide, at DU ER FANTASTISK !

Og ånd nu bare lettet op med et “PHEUW” for nu ved du hvordan du vender utilfredshed til tilfredshed…så BLEV det da alligevel en god dag… 🙂

lettet tilfreds glad

Kommenter

 1. Hej Adam. Tak for dit gode råd. Det er altid dejligt med hjælp til at holde den gode kurs ☺️ Det skurrer dog lidt i mine ører at skulle sige udsagn med negationer, da jeg har lært, at underbevidstheden ikke kan “forstå” negationer….., f.eks. “ikke” ☺️ Så hvis jeg siger, “Jeg er glad for, at jeg ikke har sovet dårligt i nat”, er jeg bange for underbevidstheden kun forstår “Jeg har sovet dårligt i nat” ? Og så vil det vel have den stik modsatte virkning? Men selvfølgelig anerkender jeg, at det virker for dig ? Jeg kan bare bedre lide tanken om at sige “Tak fordi jeg har sovet godt i nat”. Rigtig god søndag til dig ?? Venlig hilsen Lene

 2. Hej Lene. Tak for dine tanker og venlige kommentar. Der er bestemt en sandhed i at negationer er noget som sindet nemt sorterer fra og så hører vi blot det der står bagefter.
  Jeg anbefaler også, at de positive nutidskonstruktioner bruges generelt, så du holder dit mentale fokus på det ønskede resultat.

  Lige i dette tilfælde med den her øvelse, betyder det dog ikke lige så meget, da vægten ligger på effekten af sammenligningen…hvor sindets tendens til at sammenligne udnyttes – og når du gør netop det, så er mit indtryk, at det har større virkning i øjeblikket end effekten af at bruge negationer…

  For at understøtte dette, så når du bruger teknikken, må du gerne have krop og emotioner med og måske endda lidt tyngde i dit åndedrag, så du oplever at “mene” det du tænker på og siger…hvis det “kun” er en mental sætning, så er din tanke med “ikke” helt rigtig…få derfor gerne noget mere dybde med i det og sørg for du mener de ting du siger og finder frem i sindet.

  Det er en øvelse for dem der bliver fanget ind i tungsind eller de begrænsende tanker. Og hvis det virker for dig at minde dig selv om taknemmeligheden i stedet, for det du har eller skal hen til, så er det jo bare lige det du skal gøre 🙂 Få det til at virke for dig og gør det til dit eget…
  I sidste ende så er din tvist af det rigtig god…for netop taknemmelighed er slutmålet ved at gøre som Dalai Lama foreslår i sin bog 🙂

  Håber på fortsat god vind til dig og ønsker dig alt det bedste !
  Hjertelig hilsner, Adam

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel