work-life-balanceOg er jobbet ikke altid lige sjovt?

Nogen gange føles jobbet bare lidt for anstrengende. Du er ikke mega glad for kollegaerne og arbejdsopgaverne er egentlig ret trivielle. Nogen gange er du bare super træt om morgenen og kan IKKE overskue en hel dag på kontoret.

Om sommeren er der ALT for varmt indeklima og du ser ængstelig ud på solen og bander indvendigt over du ikke har et job med mere afveksling fra skrivebord og PC. Men så er der også mange perioder hvor alt er godt.

Dine kollegaer er søde, arbejdsopgaverne er spændende og det gør ikke noget du har lange dage. Der er åbenbart en naturlig op- og nedsvingning i det hele. Men ville det ikke være rart, at udsvingene ikke var så store og du kunne opleve mest glæde og medgang frem for modgang?

Den naturlige glæde findes i os alle

Umiddelbarhed, naturlig lethed og evnen til at lade sig påvirke positivt følelsesmæssigt. Optimistisk tænkestil og positive tanker er noget de fleste kan have og har, og det er samtidig en evne, som forskningen ved vi kan træne os frem til at have hele tiden…
Ofte er vi blot overskygget af gamle filtre, slør, oplevelser og ubevidste overbevisninger, der lægger en dæmper på glæden. Det vigtigste er, at være opmærksom på ens egne måder at reagere på og så bevidst ændre det. For hvem andre end os selv kan gøre noget ved tingenes tilstand?

Har du selv oplevet at føle sand livsglæde i den seneste tid?

Hvad var din oplevelse – tiden med en forælder, isen med veninden, solnedgangen, en pludselig fornemmelse af lykke? Prøv at genkald dig oplevelsen, når du har en svær periode – luk øjnene, visualiser episoden, mærk de positive følelser.
Med tiden bliver det nemmere og nemmere lynhurtigt at skabe ro på nervesystemet og få mentalt overblik, når der er pres på job, privaten m.m.
Det handler meget om hvor du lægger dit fokus. Hvis du altid ser de negative ting hos kollegaerne eller i arbejdsopgaverne, så er det selvfølgelig det der vil fylde mest i dit sind. Du kan vælge bevidst, at du gerne vil lede efter de positive kvaliteter i dit job, hos dine kollegaer og få dit job til at give mening. Det handler om at træne sit sind til det perspektiv du ønsker at anlægge.
happiness small

Oplever du nogen gange, at glæden og motivationen svigter?

Den der indre lyst og drivkraft, der bare siger “selvfølgelig! Det gør vi…det kan jeg sagtens klare”…
Når der er pres på arbejde, pligter, uudtalte forventninger fra andre og en selv og gamle overbevisninger der driller fra den ubevidste del af hjernen…Der skal nogen gange ikke meget til for at selvværdet bliver ramt – at man ikke er god nok. Det kan føre til nedture, både mentalt og følelsesmæssigt.
OG her kommer det ofte til udtryk som irritation, tristhed, vrede, stressfølelsen, “fed-up” af kollegaerne osv. Og så er konflikten på trapperne. Måske ikke på jobbet men så med partneren derhjemme bagefter.
Det kræver vilje og styrke at hive sig selv op ved hårrødderne og minde sig om hvorfor det hele nok skal gå og hele tiden at minde sig selv om hvad meningen med ens job er. Eller måske har du endda helt mistet meningen med dit arbejde?
Ofte kan det hjælpe at dykke ned i ens egne, inderste ønsker for sit liv – hvorfor laver jeg det jeg gør? Og genfinde sin passion for sit erhverv.
Tilfredsstiller mit arbejde min personlighed, mit sande jeg og min personlige udvikling?
Eller føler jeg, at jeg står lidt i stampe – at jeg er pausefisk i mit eget liv?Bare husk, at hvis du kan mærke, der ikke er helt optimale naturlige tilstande hos dig længere, så er der altid en årsag til det. Det kræver blot, at du har modet til at undersøge hvad det handler om, turde revidere dit job, din dagligdag og turde tage konsekvenserne af måske at have truffet valg, som ikke længere gavner dig.  

5 gode råd til øget arbejdsglæde

Her er 5 gode råd der måske kan gøre din og kollegaernes dag til en GLAD dag:

  1. Sig godmorgen med et smil til alle kollegaerne
  2. Ros 3 kollegaer, oprigtigt ment, i løbet af dagen
  3. Afsæt “mig-tid” til dig selv gerne flere gange om dagen (5 minutters dyb vejrtrækning, et glas iskold hyldeblomstsaft, et slag bordfodbold, en lille gåtur i det fri)
  4. Udfør 1 uventet venlighed over for en kollega
  5. Husk 3 gode oplevelser fra dagen og skriv det ned når du kommer hjem

 

Du kan også få endnu mere arbejdsglæde ved at deltage i kursusforløbet

*Vær Den Du Er – 5 trin til øget energi og livsglæde*

https://staytrue.dk/mere-energi-og-livsglaede/

 

Share →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *