smid maskenSmid masken og stå ved den du er ! 

At turde gøre det, der er rigtigt for dig, handler meget om at finde modet til at tro på, at den du er inderst inde, med alle dine “fejl”, er helt ok…
Når du tør vise dig selv og gå efter dine egne ønsker, er der større sandsynlighed for at finde den mere vedvarende glæde…

Det handler om at lære et sæt af brugbare metoder til at slippe sine begrænsninger og den frygt der kan ligge på, at sige sin mening, sige fra, træffe valg og være okay med ikke at vide om det er de rigtige, at turde lave fejl m.m.
På foredraget laver vi øvelser, som hjælper til at tackle følelser, tæmme tankerne og finde lysten og glæden ved at passe på sig selv og ikke lade omgivelserne styre ens liv, men være sin egen guide gennem karriere og privatliv.

Du er særlig og unik fordi du er dig

Din “kant” og det der gør dig helt særlig og unik er lige præcis, at du har den historik du har og at du er som du er…
De mennesker, som vi virkelig føler os draget af, er ofte dem med særpræg – med holdninger, som går deres egne veje, dem der tør at vise verden hvad de står for…Og hvem vil du helst sidde på en bjergtop med, som 80 årig, og kigge tilbage på jeres hver isærs liv og høre fortælle sin historie? – den der tog helikopteren op på bjerget eller ham der farede vild i junglen og blev hjulpet af de indfødte, ham der næsten druknede i floden, men lærte at bygge en tømmerflåde, ham der oplevede regnen, solen, grinene, nedturene og humoren ved bålet?

Jeg ved godt hvem det vil være sjovest og mest inspirerende at lytte til…hvem af de to er du når du engang er blevet gammel? Ham der ikke turde tage chancer og gøre det du følte var rigtigt for dig ? eller den der gik sikkert, tørskoet og “normalt” gennem tiden?

Måske kender du så også det her med, at:

forvirret hvem er jeg# du nogen gange bare flækker af grin og først bagefter bliver klar over, at de andre i selskabet synes det er lige i overkanten og bliver forlegen og har lyst til at gemme dig?

# du fortæller en historie til en komsammen og undervejs er du usikker på hvordan den opfanges, hvad de andre tænker om din måde at fortælle på – er det spændende nok – er jeg god nok til det?

# du sammen med vennerne er een person, med forældrene opfører dig en anelse anderledes, med sportsvennerne på en helt tredje og egentlig bare gerne ville kunne være dig selv i alle situationer?

# at du ikke helt ved hvem du er, hvad dine holdninger til livet er og i tvivl om du er på vej det rette sted hen?

# du ikke altid tør at smide facaden og masken og vise hvad der reelt rører sig i dig, men er bange for at andre dømmer dig, at du bliver afvist og dine relationer synes du er underlig?

# at du ikke tør vise dine følelser selvom du kan mærke det ville være godt at gøre?

# du er super god til en sportsgren men inden i er du ofte alligevel usikker på dig selv, selvom alle andre siger det er noget pjat og ikke ser dig sådan?

Så er du bestemt ikke den eneste ! 

Det gode er, at du behøver ikke have det sådan for altid…det kan ændres…og hemmeligheden til at ændre det afslører jeg på mit gratis foredrag og mine kurser! 🙂 (men hvis du læser videre så afslører jeg nu nok alligevel nogle metoder du kan bruge…)

Bruger du energi på at holde masken oppe?

Foredrag Gørlev nov 2013Billedet til venstre er fra et foredrag om at turde give slip på andres forventninger og måder at se tingene på, og så definere og mærke efter hvad DU inderst inde vil.
På en efterskole på Vestsjælland for omtrent 100 glade og forventningsfulde elever gik vi gennem dette emne – og de var alle sammen et sted i livet hvor de kæmper for at finde deres plads, passe ind, tanker om hvilken retning der er rigtig for dem og den evindelige tankestrøm og negative tendenser, hvor mange kommer til at dømme sig selv og gøre sig mindre en man egentlig er.

Kender du nogen, der kender nogen, som nogle gange har det sådan? 🙂

Mit oplæg varede 1½ time og var en rejse gennem nogle simple redskaber til at begynde at turde vise hvem du er…for når du ikke står ved det der sker i dig og anerkender dig selv for at have det som du nu engang har det, så lægger du lag på lag af slør af irritation, bekymring, frygt og sorg over dit sande, glædesfyldte, naturlige jeg – hvor du ER ovenpå, føler dig godt tilpas, har optimalt selvværd og ikke lader dig påvirke og slå ud af kurs af andres holdninger og meninger!

Når du bruger energi på at opretholde en maske, for at passe ind i flokken og ikke føle dig alene og forladt og udenfor, så er det ikke nemt at se hvor god du faktisk er – hvor meget power, potentiale og styrke der ligger helt naturligt i dig…som bare venter på du kultiverer det og begynder at være dig selv…og handle præcis, som du er gearet til at gøre.

De følelser du har skal du finde modet til at turde tage vare på…for ellers kan du gå et helt liv og træffe valg, som en bestemt uddannelse, fordi du altid har fået at vide det er en god retning af dine omgivelser…men hvad nu hvis du bliver mere glad af at forfølge din drøm om at leve af din kunst, eller egentlig hellere vil være pædagog end skolelærer, men mange har fortalt dig, at det er bedre at være lærer? Kunne du så godt komme til at vælge læreruddannelsen?

Vejen til succes er ikke en lige linje !

succesVi talte i fælles dialog og refleksion om oplevelsen af hvordan man nemt kan føle sig energiforladt, i underskud, blive let irriteret m.m. når du fx ikke tør at sige fra af frygt for at såre andre…
Når du ikke tør at sige din mening fordi du har en indre dialog der fortæller dig, at din stemme ikke tæller fordi din far eller storebror altid skulle have det sidste ord?
Eller at du er bange for at lave fejl og gøre noget forkert?
Og at mange unge (og voksne) går med følelsen at, at “jeg bør jo” gøre ditten og datten -“jeg kan da ikke bare”…at du faktisk ofte ikke føler dig naturligt glad og tilfreds fordi du lever efter nogle normer, som andre har sat for dig.

Start med det rette mindset!

Det vigtigste du kan starte med, for at kunne finde sig selv og turde vise hvem du er og tiltrække oprigtige og dybere relationer til andre, er at minde dig selv om, at:

# Det er okay at lave fejl !

# Turd at vise din sårbarhed og husk, at du er perfekt fordi du ikke er perfekt

# Vejen til succes er ikke lige !

# Tillad dig selv at have det som du har det !

# Prioriter tid til dig selv og lær dig selv bedre at kende

Et kort udklip fra foredraget “Jeg tør godt!”

Sådan så det ud da vi arbejdede med en øvelse om at opbygge tillid til sig selv og sine egne evner og at føle sig god nok, sam opbygge tillid til hinanden og føle et oprigtigt mod til at turde vise sine omgivelser, hvem du egentlig er – med god sindsro – se en kort video fra et varmt, humørfyldt og energifyldt lokale 🙂

Nogle øvelser du kan starte med at bruge 🙂

Du kan allerede nu, selvom du ikke har været med på foredraget, øve dig på et sæt af de metoder, der kan bruges for at nærme dig en tilstand af at turde stå ved den du er:

En af metoderne til at bryde de tanker og følelser, der ikke er nemme eller rare at tackle og som afholder dig fra at føle du bare kan være dig og gøre det, der gør dig mest glad og føles rigtigt, er at stoppe op og tage sig selv i den handlemåde. Og at kunne frigøre dig fra de følelser det styrer os, kan du simpelt gøre via denne øvelse: https://staytrue.dk/slip-din-hemmelighed/

Dernæst, er det hensigtsmæssigt dagligt, at skabe fysisk og mental afkobling. Det kan gøre via åndedrætsteknikker eller meditation. En effektiv øvelse til at kunne gøre dette og lande mere i dig selv finder du her: https://staytrue.dk/hold-fokus/

Og når du står i en svær situation og lige nu og her har brug for at dulme nerverne og berolige dig selv, så du kan være tilstede og træffe de rette beslutninger, kan du blive bedre til ved at lære en bestemt måde at trække vejret på mens du oplever det, som er ubehageligt. Du finder øvelsen her: https://staytrue.dk/saadan-haandterer-du-svaere-foelelser/

Share →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *