Hold da op hvor det blæser

48-

Har du til tider også svært ved at bevare en neutral indstilling til andre mennesker, når de gør noget, der trigger dig?
Har du oplevet, at føle dig “fed-up” af din chefs opførsel eller en kollegas irriterende måde at være på?
Og har du stået midt i større omskiftelige perioder i dit liv (sygdom, pension, jobskifte osv.), og have svært ved at vælge den rette vej, finde ud af hvad der betyder mest for dig og hvilken konsekvens dine beslutninger kunne have?
På en fantastisk eftermiddag i juni 2013  i Roskilde, med en gruppe ledere og deres partnere, holdt jeg et oplæg omkring essensen af hvad der skal til for at kunne navigere i omskiftende perioder i ens liv.
Vi tog udgangspunkt i Mindfulness, som redskab til at kunne holde fokus og huske (eller finde) sig selv midt i det hele…Meditation er gavnligt fordi mange mennesker ikke har lært at stå helt ved den de er…
Pga. opvækstvilkår, venner og rollemodellers indflydelse, samfundet der fortæller os hvad der er rigtigt eller forkert osv, er det som om, at mange er blevet passive i deres egen skaberkraft i livet. Det er også som om, at vi bliver indoktrineret med, at uddannelse er vejen frem – du skal gøre noget og blive til noget…og det lærer os vel bare, at vi kun ER noget, kun er gode nok, hvis vi passer ind i normerne og gør det, som andre forventer af os…Vi skal præstere…og de normer lever vi så under dagligt. Og det er vores tillærte reflekser og mentale måde at se tingene på, der skaber problemer.Meditation hjælper os til at (gen)finde vores EGEN kerne og lytte til den, se hvad vi er præget med, mærke hvad vi egentlig selv mener, samt finde modet til at gå den vej vi føler er rigtig.

Derudover hjælper det os til at rumme og håndtere følelser, så de ikke styrer os længere…
Mange har nemlig ikke lært at anerkende de følelser, tanker og tilstande de er i (det er ikke fedt at tale om at vi har det skidt, ikke tør, føler os utilpas osv). Men vi lægger ofte låg på følelser fordi de er ubehagelige og tør ikke træffe de valg, som vi godt ved er de rigtige for os selv.
Og det skaber det en selvforstærkende lagring i kroppen af stresshormoner. Vi fortæller i princippet, at det der er i os ikke er godt nok, ikke tilladt, vi anerkender ikke os selv.
Det skaber over tid både irritation, frustration, negativitet og i sidste ende kommer det til udtryk, som projektion på dagligdagens pligter…vi begynder at synes Netto-indkøbene er uoverskuelige, vi mister energi, er ikke så glade som vi plejer, skælder måske mere ud på partneren…osv osv osv…du kender det måske godt 😉

Jeg kan varmt anbefale, at prøve kræfter med Mindfulness – det er en måde at finde ind til et sted hvor du oprigtigt kan føle, at “hér har jeg det godt – væk fra hverdagens pres…alt er faktisk helt ok…jeg er god nok og jeg behøver ikke gøre mere end mit bedste…” og smile af – og til – dig selv 🙂

Og desuden, så tyder forskningen på, at du både hæmmer ældningsprocessen, sænker blodtrykket, modvirker stresshormoner, styrker din evne til at modstå stress, bliver bedre til at holde intenst fokus under pres, du bliver gladere, mere kreativ og opmærksom…dejligt ik?

Se teaser-video til et foredrag om Mindfulness herunder:

Hvis du har prøvet at meditere før og oplevet, at det efter tid går lidt i glemmebogen, motivationen er ikke som den var i starten, eller du gerne vil starte med at meditere, så er min klare anbefaling, at have nogle at holde dig op på træningen. Du kan med fordel inddrage partneren i din praksis.
Tag evt. på et introforedrag eller kursus sammen, så i får en fælles forståelse for teorien og meningen med det. Det gør det nemmere at og “mere okay” at tage 10 minutter hist og her for sig selv derhjemme.
Og tag fx på et træningsforløb hos den super dygtige underviser Jeanette Oxlund. Se hendes side på jeanetteoxlund.dk. Hun holder 8 ugers træningsforløb i Mindfulness metoderne.
Der går du rigtigt i byen hvis du vil have kompetent og vanedannende læring 🙂

God fornøjelse ! :0)

– Martin Kirkevang

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel