3 tips til mere energi

3 tips til mere energiMangler du overskud?

# Går du ofte flere dage uden at have nok energi?

# Oplever du at have bekymringer, som fylder for meget?

# Føler du, at de tinge der skal gøres, aftaler, motion er som pligter, der ikke er nemme at vedligeholde?

Det er meget naturligt, at opleve, at selvmotivationen kan dale. Som det første, så kan accepten af, at det er som det er, være et godt sted at starte – helt udramatisk, hvor vigtigt og hvor meget det end fylder, så har vi det jo nu engang, som vi har det…at starte med dit ståsted og ærligt lægge kortene på bordet, er essentielt for at kunne transformere dig selv.

Dernæst, så er der mange forskellige delementer for at føle sig i livsmæssig trivsel. Herunder vil jeg give dig nogle få, men meget simple og effektive steder at sætte ind, nu og her.

3 tips til mere energi

1) Spis nærende kost 

Grøntsager, bælgfrugter, bønner, groft, fuldkorn, undlad sukker -også det skjulte bag på varedeklarationen, få masser af fiskeolie og D-vitamin, drik masser af vand (2-3 L pr. dag) og skær ned på lavkvalitets-kaffen på arbejdet, lav smoothies på bær, tilsæt hørfrøolie til al den uopvarmede mad så du smører hjernen og kroppen. Tag evt. mellemmåltider formiddag og eftermiddag i form af fx mandler.
Generelt – så tænk anti-inflammatorisk kost – søg på google og der vil være meget at hente af ideer.

2) Mentale mønstre

Tænk overvejende positivt om det du foretager dig, om dig selv, om andre – og på den anden side, så mærk i kroppen hvordan det føles når du bliver presset, frustreret osv. At rumme tanker/følelser er den direkte vej til nuet og at fortælle din krop, at du accepterer dit autonome nervesystems signaler.
Kultiver en venlig indstilling til dig selv – giv dig selv en chance for at fejle og træde ved siden af – og for ikke at føle dig god nok eller hvordan du selv oplever at gå og have det indeni.
Brug tid på det, som oprigtigt gør dig glad. Gå en tur, vær sammen med de mennesker, der får dig til at smile og grine, stop med at gå til komsammener du egentlig ikke gider, sig mere fra over for folk du har det svært med.

3) Energibarometer:

Tænk igennem hvad der, i løbet af din dag, mærkbart dræner dig for energi (Du er ikke i tvivl om hvilke kollegaer og arbejdsopgaver der gør det. Man kan kalde det for en rød farve).
Noter og læg også mærke til, hvad der er neutralt og bare klares uden at du hverken får eller afgiver dine ressourcer (Noter disse ting i din dag, som en gul farve).
Og slutteligt iagttag hvad der mærkbart giver dig energi og gør dig frisk og glad af at lave og have med at gøre, både opgaver, steder og kollegaer (Det er en grøn farve).
Hver dag skal du have grøn til at opveje rød. Hvis du har mere end 3 røde i træk, så bør du ændre i din daglige opgavefordeling eller i det mindste have kun gul og grøn resten af dagen. Når dagen er omme, skal du i dit regnskab kunne slutte i din seng i nul…eller gerne +energi…
Stop tankegangen om at have tid til opgaver og personer…og tænk kun i ressourcer – Hvad har jeg rent faktisk energi til?

Ligegyldigt hvad du gør eller hvor du sætter ind, så er der flere aspekter der vil blive berørt.

Brug evt.  en guide, en coach, eller en kompetent bekendt, som forstår at lytte uden at dømme. En person, der kan spejle dig i de følelser eller tanker du står i. En som kan give dig inspiration og energi til at ændre det, der skal ændre og acceptere det, der ikke kan ændres nu og her. Og arbjed roligt, tålmodigt og bevidst hen mod et arbjeds- og privatliv, som gør dig glad og fyldt med glæde og livskvalitet.

Kun du ved hvad der er rigtigt for dig…

Få evt. jævnlig inspiration, tips og tricks til at leve et liv i balance, med ro, overskud og glæde – gennem mit nyhedsbrev. Hvis du tilmelder dig, så får du samtidig min helt GRATIS e-bog, som er en komplet guide til at stå ved den du er og være tro mod dig selv.

Du finder tilmeldingen til inspiration og e-bog her:

https://www.staytrue.dk/jeg-toer-godt-gratis-ebog/

Jeg ønsker dig alt det bedste !

– Martin Kirkevang

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel