13 inspirerende ting, som mentalt stærke mennesker IKKE gør

Vi lever i en verden hvor alting er i forandring og vi bliver bombarderet med sanseindtryk alle vegne fra. Negativitet, mudderkastning og frustration i det politiske billede, krig, vold og dårlige nyheder i aviserne og tv-indslagene, reklamer med fart på salgs-knapperne både på veje, tv og radio, mobiltelefon der tikker ind med sms, mail, Facebook, chat og kalenderaftaler der skal overholdes….

På intet tidspunkt i menneskets historie har vi været vidne til at tingene går så stærkt. Det er som om, at vi kun når det halve af det vi gerne ville og at der er ofte er en oplevelse af, at “skulle nå noget” – der er travlhed omkring os.

Det kan derfor også være svært og måske endda nærmest umuligt for mange, ikke at lade sig rive ind i hvirvelstrømmen og derved få følelsen af “stress” og jag og at vi hele tiden skal “følge med” og “være på”.

Stress

Amy Morin, en amerikansk psykoterapeut og socialrådgiver har gennem sin research og arbejde med klienter, identificeret 13 kritiske punkter, som mennesker, der er gode til at tackle omskifteligheder og styre deres hverdag og karriere og nå deres ønsker for dem selv, gør.

Hendes indlæg gjorde indtryk fordi hendes undersøgelse viser et fint og rammende billede af nogle ret essentielle færdigheder, som jeg har set er gode at kunne og have lært sig, hvis man gerne vil være i stand til at tackle de udfordringer der er uden at lade sig vælte af pinden, og samtidig kunne bevare arbejds- og livsglæden.
Og i stedet for at liste det, som man kan gøre, som vi hører om alle steder, så har hun nedfældet de ting, som mentalt stærke mennesker IKKE gør. De 13 ting, er direkte formuleret ud fra forfatterens liste.

Måske man kan kalde det for mentalt balancerede mennesker for at ramme mere præcist. Og tillige er det vigtigt at huske, at der er mange andre måder at anskue sig selv på. Lad derfor hendes punkter være til inspiration og en mulighed for at tage de af dem til dig, som du synes du kan bruge.

Mental styrke involverer dog mere end blot viljestyrke; Det kræver hårdt arbejde og engagement. Det handler om indførelse af sunde vaner og at du vælger at bruge din tid og energi på din personlige vækst.
Det er trods alt nemmere at føle sig mentalt stærk, når livet synes simpelt og man ligger i skyggen på en varm sommerdag. Ofte så kommer ægte mental styrke af at gennemleve svære perioder i ens liv og at anvende læringen fra dem. At vælge at udvikle færdigheder, der øger din mentale styrke, er den bedste måde at forberede dig til livets uundgåelige forhindringer.

Jeg ønsker dig god læsning og inspiration 🙂

13 ting mentalt stærke mennesker IKKE gør

1. De spilder ikke tiden med at have ondt af sig selv

Mentalt stærke mennesker sidder ikke og har ondt af sig selv over deres omstændigheder eller hvordan andre har behandlet dem. I stedet tager de ansvar for deres rolle i livet og forstår, at livet ikke altid er let eller retfærdigt.

2. De giver ikke deres egen styrke væk

De tillader ikke andre at kontrollere dem, og de giver ikke en anden magt over dem. De behøver ikke sige ting som, “Min chef får mig til at føle mig skidt tilpas,” fordi de forstår, at de er i kontrol over deres egne følelser, og at de selv har et valg omkring, hvordan de reagerer.

3. De forsøger ikke at undgå forandringer

Mentalt stærk mennesker forsøger ikke at undgå forandringer. I stedet byder de dem positivt velkommen og er villige til at være fleksible. De forstår, at forandringer er uundgåelige og tror på deres evner til at tilpasse sig.

4. De spilder ikke energi på ting de kan ikke kontrollere

Du vil ikke høre en mentalt stærk person klage over bortkommen bagage eller trafikpropper. I stedet fokuserer de på, hvad de kan styre i deres liv. De erkender, at nogle gange, er det eneste de kan styre, deres holdning og indstilling til tingene.

5. De bekymrer sig ikke om at skulle gøre alle tilfredse

Mentalt stærke mennesker erkender, at de ikke behøver at behage alle hele tiden. De er ikke bange for at sige nej eller sige deres mening, når det er nødvendigt. De stræber efter at være venlige og fair, men kan håndtere at andre mennesker bliver oprørte, hvis deres valg ikke gjorde dem glade.

6. De frygter ikke at tage overvejede risici

De tager ikke uforsvarlige eller tåbelige risici, men har ikke noget imod at tage kalkulerede risici. Mentalt stærk mennesker tilbringer tid med afvejning af risici og fordele, før de foretager en stor beslutning, og de er fuldt bevidste om de potentielle ulemper, før de handler.

7. De dvæler ikke ved fortiden

Mentalt stærke mennesker spilder ikke tid på at dvæle ved fortiden og at ønske tingene kunne have være anderledes. De erkender deres fortid og kan sige, hvad de har lært af det. Men de genopliver ikke dårlige erfaringer hele tiden eller fantaserer om dengang det gik rigtig godt. I stedet, så lever de mere i det nuværende og planlægger for fremtiden.

8. De begår ikke de samme fejl igen og igen

Mentalt stærke mennesker tager ansvar for deres adfærd og lærer af deres tidligere fejltagelser. Som et resultat heraf, bliver de ikke ved med at gentage disse fejltagelser igen og igen. I stedet bevæger de sig videre og træffer bedre beslutninger i fremtiden.

9. De bliver ikke fortørnet over andres succes

Mentalt stærke mennesker kan værdsætte og fejre andre folks succes i livet. De lader sig ikke blive jaloux eller føler sig snydt, når andre overgår dem. I stedet, erkender de, at succes kommer med hårdt arbejde, og de er villige til at arbejde hårdt for selv at opnå det.

10. De giver ikke op efter den første fiasko

De ser ikke fiasko som en grund til at give op. I stedet bruger de fiasko som en mulighed for at vokse og forbedre sig. De er villige til at blive ved, indtil det lykkes.

11. De frygter ikke alenetid

Mentalt stærke mennesker kan tåle at være alene, og de frygter ikke stilhed. De er ikke bange for at være alene med deres tanker og de kan bruge “aleneheden” til at være produktive. De nyder deres eget selskab og er ikke afhængige af andre for et fællesskab og at blive underholdt hele tiden, men kan i stedet være lykkelige alene.

12. De føler ikke verden skylder dem noget

De føler sig ikke berettiget til ting i livet. De mener ikke, at de er født med en mentalitet om at andre vil tage sig af dem, eller at verden skal give dem noget. I stedet, så ser de efter muligheder baseret på deres egne fortjenester.

13. De forventer ikke øjeblikkelige resultater

Uanset om de arbejder på at forbedre deres helbred eller at få en ny virksomhed op at køre, så forventer mentalt stærke mennesker ikke øjeblikkelige resultater. I stedet, så anvender de deres kompetencer og tid efter bedste evne og forstår, at virkelige forandringer tager tid.

Kunne du bruge ovenstående 13 punkter til inspiration og hvad er dine erfaringer og holdninger til hvordan man holder sig mentalt sund og stærk i livet? Kom gerne med dine kommentarer og lad andre blive inspireret af dine erfaringer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste nyt

StarTrek
Pas på din personlige integritet på jobbet
arbejdsglæde trivsel stress
Artikel: Vær tro mod dig selv på jobbet
Selvudvikling, plante vækst
Insistér på din personlige trivsel